ZOOTEKNİ VE HAYVAN BESLEME BÖLÜMÜ
- Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü
- Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı
- Biyoistatistik Anabilim Dalı
- Genetik Anabilim Dalı
- Zootekni Anabilim Dalı
- Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı
Doç. Dr. Mustafa HİTİT
Dr. Öğr. Üyesi Murat POLAT
Dr. Öğr. Üyesi Gülşah GÜNGÖREN
Dr. Öğr. Üyesi Veysel DOĞAN
Girişimcilik
İntörn Hayvancılık İşletme Ekonomisi
Dr. Öğr. Üyesi Murat POLAT
İntörn Biyoistatistik
İntörn Genetik
Zootekni II
Hayvan Refahı
Hayvan Islahı
İntörn Zootekni
Hayvan Besleme, besinler ve gıdaların içerisinde bulunan ve hayvanın hayatta kalma, büyüme, gelişme, üreme ve sağlık durumunu etkileyen diğer maddeler arasındaki etkileşimi yorumlayan bilim olarak tanımlanabilmektedir. Bu tanımlama ışığında besleme; biyokimya, gıda kimyası, immünoloji, moleküler biyoloji, biyoloji, pediatri, farmakoloji, fizyoloji, halk sağlığı, üreme biyolojisi ve toksikoloji gibi biyolojiyle ilişkili olan bilimsel disiplinlerin bir kümesi olduğu anlamına gelmektedir. Bundan dolayı; hayvan besleme, çiftlik hayvanları, kanatlı, balık ve diğer türlerin besin kullanımı ve beslenme problemlerinin incelenmesinde uygulanabilen her türlü biyoloji bilimini içermektedir.
Başarılı bir hayvan besleme işlemi için hayvanların metabolizmasını ve hayvanlara sunulan besinlerin rollerini anlayarak hayvanların hayatta kalma, büyüme ve sağlık durumunu geliştirilmesiyle gerçekleşebilmektedir.
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı olarak öğrencilerin, eğitimleri sırasında Veteriner Hekimliğiyle ilişkili fizyoloji, biyokimya, immünoloji gibi diğer disiplinlerde edindikleri bilgileri yorumlayarak hayvanların besin ihtiyaçlarının belirlenmesi, hayvanların sağlık ve verim yönlerini geliştirerek, insan ve hayvan sağlığı hizmetine yüksek katkı sağlaması amaçlanmaktadır.Yem Bilgisi ve Teknolojisi
Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları
Yem Katkı Maddeleri ve Mevzuatı
Kedi Köpek Besleme ve Beslenme HastalıklarıEndüstriyel Balık Yetiştiriciliği
İntörn Hayvan Besleme
Temel Bilgi Teknolojileri
Su Ürünlerinin Gastronomide Kullanımı (Ortak Seçmeli Ders)
Dr. Öğr. Üyesi Veysel DOĞAN