GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Bölüm Öğretim Üyeleri

Dr. Öğr. Üyesi Alper GÜNGÖREN

Bölüm Tanıtımı

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi; hayvansal gıda ürünlerin hijyeni, muhafazası, üretim teknolojileri, gıda maddelerinin mikrobiyolojik kontrolü, gıda işletmelerinde hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları, gıdalardan kaynaklanan enfeksiyonlar, gıda zehirlenmeleri, gıdalar ve işletmeler ile ilgili yasal düzenlemeler ile işyeri denetimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve HACCP sistemi konuları ile ilgilenen bilim alanıdır. Veteriner Fakültemizde insan tüketimine sunulan hayvansal gıdaların üretim teknolojileri (sucuk, pastırma, salam, sosis, süt, yoğurt, peynir vb), gıda güvenilirliği, gıda hijyeni, et muayenesi, veteriner halk sağlığı ve gıdaların analizleri konusunda faaliyet yürütmektedir.

Bölümümüz Gıda Hijyeni ve Teknolojileri konularında gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmeleri öğrencilerimize aktarmak yoluyla teorik ve uygulamalı bilgilerle donatılmış, özgüveni yüksek ve alanında yeterli Veteriner Hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, çiftlikten sofraya gıda güvenliği prensibi içerisinde halk sağlığının korunmasına yönelik faaliyetler yürütmektir. Bölümümüz bünyesinde okutulan kalite kontrol analizleri, hayvansal besinlerin üretim teknolojileri gibi bilgilerin aktarıldığı teorik derslerin yanı sıra ilgili derslerin uygulamaları Anabilim Dalı laboratuarında, çeşitli mezbahalar ve kombinalarda, süt işletmelerinde yapılmaktadır.
Anabilim Dalı Başkanı

Anabilim Dalının Tanıtımı

Anabilim Dalımız Gıda Hijyeni ve Teknolojileri konularında gelişmeleri takip etmek ve bu gelişmeleri öğrencilerimize aktarmak yoluyla teorik ve uygulamalı bilgilerle donatılmış, özgüveni yüksek ve alanında yeterli Veteriner Hekimler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, çiftlikten sofraya gıda güvenliği prensibi içerisinde halk sağlığının korunmasına yönelik faaliyetler yürütmektir. Bölümümüz bünyesinde okutulan kalite kontrol analizleri, hayvansal besinlerin üretim teknolojileri gibi bilgilerin aktarıldığı teorik derslerin yanı sıra ilgili derslerin uygulamaları Anabilim Dalı laboratuarında, çeşitli mezbahalar ve kombinalarda, süt işletmelerinde yapılmaktadır.
Anabilim Dalının Verdiği Dersler

Gıda Hijyeni ve Kontrolü