GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ


Gıda Hijyeni ve Teknolojisi; hayvansal gıda ürünlerin hijyeni, muhafazası, üretim teknolojileri, gıda maddelerinin mikrobiyolojik kontrolü, gıda işletmelerinde hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları, gıdalardan kaynaklanan enfeksiyonlar, gıda zehirlenmeleri, gıdalar ve işletmeler ile ilgili yasal düzenlemeler ile işyeri denetimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve HACCP sistemi konuları ile ilgilenen bilim alanıdır. Veteriner Fakültemizde insan tüketimine sunulan hayvansal gıdaların üretim teknolojileri (sucuk, pastırma, salam, sosis, süt, yoğurt, peynir vb), gıda güvenilirliği, gıda hijyeni, et muayenesi, veteriner halk sağlığı ve gıdaların analizleri konusunda faaliyet yürütmektedir.

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi; hayvansal gıda ürünlerin hijyeni, muhafazası, üretim teknolojileri, gıda maddelerinin mikrobiyolojik kontrolü, gıda işletmelerinde hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları, gıdalardan kaynaklanan enfeksiyonlar, gıda zehirlenmeleri, gıdalar ve işletmeler ile ilgili yasal düzenlemeler ile işyeri denetimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve HACCP sistemi konuları ile ilgilenen bilim alanıdır. Veteriner Fakültemizde insan tüketimine sunulan hayvansal gıdaların üretim teknolojileri (sucuk, pastırma, salam, sosis, süt, yoğurt, peynir vb), gıda güvenilirliği, gıda hijyeni, et muayenesi, veteriner halk sağlığı ve gıdaların analizleri konusunda faaliyet yürütmektedir.
Gıda Hijyeni ve Kontrolü |
Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi |
Süt Hijyeni ve Teknolojisi |
Veteriner Hekimliği Halk Sağlığı |

