Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü,Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veteriner Hekimler Odası ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü  ilimizdeki hayvan severlere eğitim verdi. Eğitime fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Elif DOĞAN "Kedi ve Köpeklerde Davranış Modelleri, Bakım ve Besleme" başlıklı sunumu ile katkı sağladı. Gönüllü olarak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyen hayvan severlere yönelik gerçekleştirilen sertifika eğitiminde sokak hayvanlarında görülen hastalıklar, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu ve Milli Parklar’ın çalışma düzeniyle ilgili bilgiler Veteriner Hekimler tarafından verildi. Katılımcılar, eğitimleri başarıyla tamamladığında Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmaya hak kazanacak.